LAHKUV JUHT PEAB SAAMA SUURE PREEMIA?! Miks maksid ministrid ja vallavanemad lubatust kordades suuremaid tulemustasusid?

Priit Pärnapuu, 10. mai 2022

Riigikontroll on aastaid juhtinud tähelepanu juhtudele, kus ametnikud saavad seadusega lubatust suuremaid preemiaid. Kõik jätkub aga vanaviisi. Ka 2021. aastast leiab nimekaid näiteid, kus preemiate suurus ületab seadusega lubatu kordades. Iha suurte boonuste järele on koguni nii suur, et justiitsministeeriumisse läks ettepanek kaotada senine ülempiir sootuks: edaspidi võiks saada lahkuvale asutuse juhile maksta igati seaduslikult senisest kordades suuremat hüvitist.

Kord aastas, aprilli lõpus, avaldab rahandusministeerium riigiasutuste ja kohalike omavalitsuste palgaandmed. Nii nagu varasematel aastatel, leiab ka eelmisel nädalal avalikustatud andmetest juhtumeid, kus avaliku teenistuse seaduses olev nõue, et aasta jooksul tohib ametnikule maksta muutuvpalka ehk preemiaid, lisatasusid ja tulemustasusid maksimaalselt 20% tema aastasest põhipalgast ehk 2,4 kuupalka, on lõhki. Järgnevalt kõnekamad näited.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?