ÕL VIDEO | MIKS HEA PLAAN LUHTUS? Abilinnapead vuravad asja uurima: kas sellel Tartu peatänaval liikuda on tõesti nii vastik ja ohtlik?

Asso Ladva | Video: Maria Kilk, Stanislav Moškov, 6. juuli 2022

MOODSAD LINNAJUHID: Kohtumisele Riia tänavale saabusid Tartu abilinnapead Raimond Tamm ja Gea Kangilaski autovabalt.

(Maria Kilk, Stanislav Moškov)

Miks loobus Tartu uljast plaanist luua ühele peatänavale rattateed? „Ohutu ei ole Riia tänav täna mitte ühestki otsast,“ põrutab Tartu abilinnapea Gea Kangilaski. „Kuskilt otsast ikka on,“ naerab ta kolleeg Raimond Tamm. Kui Kangilaskist ukerdab mööda jalgrattal noormees, jätkab ta: „Siin kõnniteel ei ole kindlasti ohutu seista.“ Tamm lisab: „Siiamaani ei ole mulle keegi rattaga tagant selga sõitnud.“

Reedel pidanuks teoks saama Tartu autovabaduse puiestee uljas pikendamine Riia tänavale. See oleks tähendanud autodele mõlemas suunas ühe raja loovutamist jalg- ja tõukeratastele. Neljapäeval koos Õhtulehe ajakirjanikuga Riia tänaval kõndinud linnajuhid on ühte meelt selles, et viimasel hetkel ära jäänud eksperiment oleks toonud leevendust jalakäijatele ja ratturitele, kuid tekitanud uusi murekohti. Väljapääsu nägid mõlemad selles, et Riia tänav tuleb lihtsalt ümber ehitada.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?