ÕL VIDEO | PÄRAST PÄRNAALLEE MATUSEID: kuhu ometi varjuda Haapsalu piltilusal peatänaval? „Temperatuur läheb väga julmaks!“

Marvel Riik | Video: Marvel Riik, Kristjan Orumägi, Robin Roots, 2. juuli 2022

UUS LEHEKÜLG: Haapsalu peatänava ümberehitus ehmatas eelmisel aastal paljusid. Selle avapauguks oli 115 pärna mahavõtmine. Aasta hiljem valitseb tänaval rahu, sh nende hulgas, kes puude pärast valutasid südant.

(Marvel Riik, Kristjan Orumägi, Robin Roots)

Haapsalu Posti tänav pimestab jalutajaid oma uue iluga. Sama pimestavalt mõjub seal nüüd ka päike, sest suvituslinna peatänavat ei äärista enam 115 suurt pärnapuud, vaid beebimõõtu puukesed – jahutavat peavarju need uulitsal ei paku.

Leegitseva päikese all elab Haapsalu kesklinn oma vaikset argielu. Eriti vaikne on Posti tänaval, kus aeg-ajalt kraaksub linnarahva argitoimetuse vahele üks vares, justkui andes korraldusi töömeestele, kellel on käsil uulitsa n-ö viimase miili ehitustööd. Teelõigul on näha, kuidas üksikud masinad vuravad siia-sinna, tee-ehitajad laovad liivasele pinnasele käsitööna viimaseid leivapätsisuuruseid kive, et kergitada sõidutee ühtsele tasemele, ning kuidas hulk auru läheb peenhäälestamisele ehk iluvigadega tegelemisele, mõõtes-harjates-markeerides kõnniteed.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?