ÕL VIDEO | Matsu pannud tõukeratturid ummistavad haiglad. Puusaoperatsiooni ootav pensionär: „Pean ka siis nina täis võtma ja kolakat panema?!“

Marvel Riik | video: Tiina Kõrtsini, Marvel Riik, 13. juuli 2022

„LÄHEB HULLEMAKS!“ Hanno Dolgov kutsub oma Volvo kraanat sõbramehelikult noolekeseks. Selle masinaga on Hanno võimeline tegema ehitusplatsidel täpsustõsteid. Praegu aga töö seisab, sest Hanno puus vajab operatsiooni. „Olukord läheb kogu aeg hullemaks!“ ütleb vanahärra.

(Marvel Riik, Tiina Kõrtsini)

Nõmmel elav töökas pensionär Hanno Dolgov ootab neljandat kuud hädavajalikku puusaoperatsiooni. Kirurgia noa alla pääsevad eelisjärjekorras õnnetustesse sattunud elektritõukeratturid ja autojuhid. „Mina olen see kõige viimane, kui kedagi teist ei ole lõigata!“ pahandab Dolgov.

Hanno Dolgov ei ole papist poiss. 72aastane nõmmekas on elu jooksul saanud tunda nii Siberi teraskülma kui ka 1986. aasta Tšornobõli katastroofi järelmeid. Tšornobõli külje all asuvasse Prõpjati linna toimetas Hanno puhastusvahendeid ning see andis talle piisava radiatsioonikihi, et hiljem Moskva ringteel kontrollis prõgisesid kiirgusmõõtjad, kontrollijatest miilitsad isekeskis jutustamas, et Hannoga on kõik.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?