REPORTAAŽ | VASTUOLULISED TUNDED POSITIVUSEL: õnnejoovastusest nuuksuvad noored, kibedad pettumuspisarad ja kahtlane härra relvaga

Elsa Plaat, Birgit Tolli, 19. juuli 2022

Sel nädalavahetusel Lätis muusikasõpru hullutanud Positivus Festival pakub külastajatele äärmiselt vastandlikke emotsioone, sest piduliste seas saab silmata nii rõõmu- kui kurbusepisaraid. „Ma ostsin ju ainult ühe päeva pileti. Ma jõudsin alles tund tagasi Lätti. Ma tulin ainult teda kuulama,“ üritab pettunud fänn oma emotsioone väljendada, kui saab teada, et tema suure lemmiku – Megan Thee Stallioni – kontsert lükkub reede asemel laupäevale. Ootamatuid olukordi ning teravaid elamusi pakub meeleolukas festival veelgi.

Reede õhtupoolikul seavad melomaanid sammud Baltikumi suurima muusikafestivali – Positivuse – poole. Suurüritusele on saabunud tuhanded muusikasõbrad nii Lätist, Eestist kui Leedust. Nende seas ka meie. „Lähemale ei saa. Siin on politseinikud. Ma võin teid poe ees maha panna,“ puterdab meile puisevõitu inglise keelt rääkiv taksojuht, andes mõista, et festivaliala ümbruses on rahvast palju ning liikumine piiratud. Ei ta eksi. Koos meiega suundub festivali sissekäigu poole üüratult suur rahvamass. Telklas, mis asub mõnisada meeter enne sissepääsu võimaldavaid putkasid, on näha kümneid – kui mitte sadu – telke. Nii mõnelgi külastajal on nägu mossis – telgi üles seadmine on sombuse ilma tõttu kujunenud oluliselt keerulisemaks kui muidu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?