GALERII | VÕIMAS VÄRK! Rammstein küttis lauluväljakul ligi 65 000 inimese õhtu unustamatuks, Tõnu Kaljuste sai Lindemanniga koos pildile

Jaanus Kulli, 22. juuli 2022

„Tallinn põleb.“ Velikije Lukil on selline lugu: „Enne kella kuut veel polnud juhtunud midagi / Moskva ees ei olnud kedagi / imeline pinge oli õhus tunda vaid / siis kui uksest sisse astusin.“ Üleeile põles lauluväljak.

Rammsteinil on selline lugu nagu „Du Hast“. Mõnda lugu ehk veel tean. Ma ei ole nende suur fänn. Aga ma tahtsin seda põlemist näha. Ja suitsu. Ning tunda seda imelist pinget. Mitte küll uksest, vaid lauluväljaku väravatest sisenedes. Kas sain tunda? Sain. Ja miks ei pidanuks saama, kui kolm tundi pakuti vist maailma ühte vägemavat lavasõud: tuld, suitsu, kahuritest tahma ja lumesadu ja mida kõike veel. Ning bändi, kes 65 000 inimest transsi viib ja ühes rütmis hüppama paneb. No korraga mitte nii palju inimesi, sest kes seisis poolteist tundi sabas, et bändi särki osta, kes selleks, et väiksema vaeva ehk ajakuluga õlletops kätte saada. Aga inimene on ju nutikas. Ega ta siis ühe topsi järele lähe. Mõlemasse kätte mahub vähemalt kolm. Seega läbilase on kuus korda kiirem. Aga ega siis kõik ühtviisi kanna. Küllap oli üleeile meie pühal lauluväljakul neidki laulusõpru, kes mõned hitid vahele jätsid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?