KOROONA EEST KAITSEKS TÄIELIK ISOLATSIOON! Toivo Maimets: „Kuna me keegi ei taha nii elada, siis tuleb kasutada teisi meetmeid.“

Sirje Maasikamäe, 6. august 2022

Koroonanakatumiste arv on tõusuteel, aga keegi ei oska praegu ennustada, kas meid ootab ees leebe või raske koroonasügis. Kas peaksime olema taas piiranguteks valmis? Teadunõukoja juhi Toivo Maimetsa sõnul aitaks nakatumisi kõige paremini vältida totaalne isolatsioon. „Kuna me keegi ei taha nii elada, siis me kasutame meetodeid, mis nakatumist täielikult ei väldi, küll aga väldivad raskelt haigestumist, haiglasse sattumist ja surmasid,“ märkis professor terviseameti infotunnis.

Missugused on terviseameti juhised, kuidas peaks inimene käituma, et vältida nakatumist ja haigestumist? „Me läheme sügisele vastu kindla veendumusega, et esmatähtis on igaühe enda vastutus ja riskikäitumise hindamine,“ ütles Facebooki-ülekandes terviseameti peadirektor Birgit Lao. „Me ei väsi kordamast hügieenireegleid, me ei väsi kordamast, et kui teil pole vastunäidustusi, siis vaktsineerige.“ Lao sõnul tasub loomulikult ka igal koolil ja ettevõttel teha riskihinnang, kuidas piirata organisatsioonis viiruse levikut.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?