ÜLLATUS PÄRAST POOLEAASTAST VAIKUST: ennast ukrainlastele keeleõpetajaks pakkunud vabatahtlikku taheti üleöö tundi saata

Asso Ladva, 10. september 2022

„Olen hariduselt eesti keele õpetaja, aga pole juba aastaid koolis töötanud. Kui integratsiooni sihtasutus kutsus kevadel üles, et kes soovib Ukraina sõjapõgenikele eesti keelt õpetada, siis panin minagi ennast märtsis kirja, aga edasi tuli suur vaikus. Alles augusti viimastel päevadel võttis üks koolitusfirma minuga ühendust ja oli väga üllatunud, et ma ei saa kohe neile õpetama tulla ja vajaksin vähemalt natuke koolitust ka,“ räägib tallinlanna Kaie ja avaldab imestust, kuidas alles pool aastat hiljem temani jõuti.

Lähemalt uurides loksub enamik asju paika ja midagi otseselt halvasti polegi, kuid pikk vaikus on pannud inimesed juba unustama, et nad on endast kuhugi teatanud. Ka suur tuhin abistada hakkab tasapisi maha käima. Nagu asjaosalised tunnistavad, võtavad sellised riigi korraldatavad üritused rohkelt aega. Esmalt oli tarvis korraldada riigihange ning koolitused Ukraina sõjapõgenikele said alata alles juulis. Õpetajad teadupärast suvel puhkavad ning siis oli koolitajaid väheke lahedam leida, kuid alanud sügisel on tarvis lisajõudu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?