GALERII | Juubelihõngulisel Emajõe maratonil trotsisid osavõtjad kehva ilma, aga kulgesid kõige kiuste siiski reipalt lõpuni

Lenel Karu, 19. september 2022

Kui Võhandu maraton on paljudele see sündmus, mille tarbeks talve möödumise järel uuesti kanuu, paat või mingi muu veesõiduk välja otsida, siis hooaja lõpetamist tähistab veespordihuvilistele Emajõe maraton. Põhidistants 56 kilomeetrit kulgeb Võrtsjärve suudmest, Jõesuust mööda Emajõge Tartuni, Sõudmise ja Aerutamise klubi „Tartu“ paadisillani. Laupäeval tähistas Emajõe maraton oma 40. juubelit ning kuivõrd varem on osalema tuldud nii vesiratta, kummipaadi või 15 inimest mahutava kirikupaadiga, siis tänavu seltskond nii kirevaks ei kujunenud. 

Emajõe maratonil võisteldi kolmel erineval distantsil: 56 km, 37 km ja 18 km. Lisaks selgitati maratoni käigus välja Eesti meistrid aeurtamises ja aerusurfis (SUP-lauad). Reku sadamas askeldasid vahetult enne keskpäeva eri värvi sõiduvahenditega ja igas vanuses sõitjad. Oli neid, kes maratonile olid esmakordselt tulnud ning teisi, kellel see juba traditsiooniks on kujunenud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?