EESTI ARENGU HOIU-LAENUÜHISTU KRAHH! Kas pankrotihalduril õnnestub tagasi võita välja skeemitatud 17 miljonit eurot? Mida peavad tegema hoiustajad?

Priit Pärnapuu, 23. september 2022

19. septembril kuulutas Harju maakohus välja Eesti Arengu hoiu-laenuühistu pankroti. Pankrotihaldur Martin Krupp peab nüüd suutma umbes 900 hoiustajale tagasi võita 17 miljoni euro jagu hoiuseid koos intressidega, mille ühistu asutaja ja juht Maksim Sorokin kahtlasi võtteid kasutades skeemitas esmalt endaga seotud firmadesse ja sealt edasi teadmata suunas. Kas haihtunud miljonid jõuavad hoiustajate kätte tagasi, sõltub eelkõige Sorokinist. Mida peavad aga hoiustajad ise tegema, et mitte suud rahast puhtaks pühkida?

Eriali hoiu-laenuühistu kukkumist finantstaevast põrgusse on meedias laialdaselt kajastatud. Täpselt samad probleemid, hoiustajatelt kaasarääkimise õiguse ja kontrolli ära võtmine ning rahade kantimised asutajate ja juhtide taskutesse, olid aga ka Eesti Arengu hoiu-laenuühistul. Kui Erialis tuli kiire lõppmäng novembris 2020, siis Eesti Areng pidas vastu selle aasta maini. Keskkriminaalpolitsei kahtlustuse kohaselt esitas 39aastane Maksim Sorokin investeeringute saamiseks valeandmeid.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?