ÖÖ LÄBI OOTAMIST: Putin kuulutas pärast piinlikku viivitust välja osalise mobilisatsiooni, järgnesid protestid ja paanika

Greete Kõrvits, 22. september 2022

Sellest, mis toimus neil tundidel, ehk isegi neil minutitel ja sekunditel Moskvas 20. septembril enne ja pärast kella üheksat õhtul, kirjutavad kunagi ajalooraamatud. Venemaa diktaator pidi oma rahvale telepöördumise tegema, esimese pärast 24. veebruari. Rahvas ootas kogu maailmas, mitte ainult Venemaal. Propagandakanalid olid kõnet tähtsalt ette kuulutanud. Ent Kremli boss jäigi ekraanile ilmumata.

„Suurim vemp, millega see kurinahk on hakkama saanud: meelitada kogu maailm paariks tunniks Venemaa riigitelevisiooni vaatama, samal ajal kui ta ise punkris lebotab,“ naljatas ajaloolane Ian Garner Twitteris. Põhjendus, et Venemaa Kaug-Ida piirkonnad juba magavad ja seega oli vaja pöördumine korraldada järgmise päeva hommikul, näis isegi meie naabriks oleva absurdiimpeeriumi poolt ajuvaba. Et alles mõni minut enne suurt kõnet avastas Putin, et tal on suur riik, mis asub eri ajavööndites?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?