EI KIUSAMISELE JA VÄGIVALLALE! Tuntud Eestimaa noored hoiavad peast kinni: miks teistele valu põhjustamine mõnele rahuldustunnet pakub?

Liisa Mugra, 28. oktoober 2022

Nädala alguses jahmatas avalikkust Pärnu noorte vägivallatsemine omaealise tüdruku kallal. Pärnu juurtega Helena Helmele (20) ei taha peksuvideote räige sisu ikka veel kohale jõuda. „Mind paneb mõtlema, et mis on küll juhtunud nende lastega, kes niisugust vägivalda omavanuste peal kasutavad. See on väga libe tee – me ei tohi hakata jõhkrutsejaid haletsema.“ Vägivaldsete ja kiuslike noorte teemal võtavad sõna ka superstaarisaates teisele kohale jäänud Wanda-Helene Ollep (19), suunamudija Marie-Liset Tauts (16), laulja Lisa Jennyfer Benita (21) ja iluduskuninganna Maria Heleen Tõniste (19). Kõik nad lausuvad kui ühest suust – vägivallale pole õigustust!

Poliitik Martin Helme tütre Helena jaoks on igasugune kiusamine – olgu see koolis, tutvusringkonnas või tööl – täiesti taunitav. „Inimesel ei ole üksnes raske seda kiusamise perioodil kannatada ja läbi elada, vaid see jätab sügavad haavad ka hinge. Need võivad mõjutada ja sageli mõjutavadki kogu edasist elu ning valuga ollakse enamasti üksi.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?