Trotsides tormi! Saaremaal talu pidav Heidi Hanso: „Sellist lund pole minu silmad siin selle seitsme aasta jooksul veel näinud.“

Helen Reinhold, 14. detsember 2022

„Kui tavaliselt läheb Pajuväraval vool ära kahe esimese puuoksa kõikumisega, siis seekord oleme elektriga. Kogu selle tormi ja lumeraskusega pole meil vool ära läinud  – see on imeline. Kuigi ma olin valmistunud ja eile tegelikult ka üsna murelik, et äkki vool läheb. Aga näed, meid hoiti sel korral ja jäi alles,“ rõõmustab Saaremaal asuva Pajuvärava perenaine Heidi Hanso.

Kui varem on suuremad tuuleiilid Pajuvärava talu päevadeks elektrita jätnud, siis sedapuhku on pererahval paremini läinud. „Pajuvärava asub viimases majas küla lõpus. Meile tulevad madalpinge õhuliinid, mis tähendab, et kui puuoks kukub liinidele, siis läheb vool kapitaalselt ära. Kuna tegu on madalpingeliiniga, siis Elektrilevi ei saa isegi veateadet. Ülemöödunud aastal oli mul vool ära vist neli ja pool päeva, möödunud aastal kolm päeva. Seega on meilgi need ristsed ikkagi saadud,“ jutustab Heidi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?