HOIDISEMEISTER EI VÄSI: „Hoidistamine on elustiil, mitte töö!“

Inkari Lindve, 11. detsember 2024

Hoidistekonkursil Mustvee Mõnus Maitse topeltvõidu pälvinud Merlin Turja on kirglik huviline, kes võib ka õhtul kell üksteist poti tulele panna, et kättesattunud huvitavat retsepti proovida.

Oktoobri lõpus peetud Mustvee Mõnusa Maitse hoidistekonkursil saavutas Merlin Turja esikoha nii parima soolase ja kui ka parima magusa hoidise kategoorias. Konkursile tõi ta üle kümne hoidise. Pimetestil hinnati tema Ukraina talupoja kurke soolaste hoidiste kategooria parimaks – kurgiviilud ürdise tomatikastmega pakkusid võimsat maitseelamust. Magusatest hoidistest aga osutusid kõigist paremaks tema tehtud paradiisiõunad valge veini äädika, nelgi ja tšilliga.

Merlin on kirglik hoidistaja, kes ei pea paljuks ka hilistel õhtutundidel katsetama hakata. Kui satub ette huvitav retsept, võib ta vabalt kell üksteist õhtul poti tulele panna. Elukaaslane nimetab teda heas mõttes hoidistehulluks. Aga Merlin ei vaarita hiigellaare, vaid teeb iga hoidist väikeses koguses. Keldririiulitelt leiab niimoodi iga kord erineva maitse.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?