MAITSVALT JA PIDULIKULT: saada aasta ära nagu Eesti parim kokk
„Ma võin ükskõik kui kõva kokk olla, aga kodus teen ikka seda, mida lapsed söövad ja mis perele meeldib,“ ütleb tänavu aasta parimaks kokaks valitud Jevgeni Kolikov. Ning plaanib pakkuda kartulirösti suupisteid õrnsoolalõhe ja kukeseentega.
Kui viimased 15 aastat on koka ametit pidanud Jevgeni aastavahetusel tavaliselt tööl olnud, siis seekord saabub uus aasta kodus. „Olles keskendunud oma projektile Maitsekoda by Evka, valmistan süüa nii, nagu tahan, seal, kus tahan, ja seda, mida tahan,“ naudib ta oma vabadust. Ja tunneb rõõmu pere ringis saabuvast aastavahetusest.
Jevgeni hobi on barbeque ja sestap on paaril viimasel aastal pere jõululaual olnud õunte ja kuivatatud ploomidega täidetud suitsupart, kõrval ahjukartulid. Aastaid on jõulu ajal truuks jäädud ka klassikale ja lastud hea maitsta abikaasa ema tehtud seaprael. Aga aastalõpulauale plaanib ta valmistada kartuliröstisid, kasutades retsepti, mille leiab ka meie tänaselt toiduküljelt.