TUNNE AASIA KÖÖKI: mis eristab Tai, India ja Jaapani karrisid? Mis vahe on masala'l ja karril?

Kersti Eero, 11. jaanuar 2025

„Mina söön karrit iga ilmaga, aga teravad toidud annavad sooja,“ on karrid rändur Margus Kalami sõnul Eestimaa talve nagu loodud. Lisaks aitavad kurkum ja ingver viirusi tõrjuda ning baktereid tapavad ka küüslauk ja tšillipipar. Pealegi, mis võiks kõledal päeval olla mõnusam kui aurav taldrikutäis aromaatset karrit.

Kui Õhtuleht Margust väisas, käis Raplamaal temagi koduköögis praetud tšilli, ingveri- ja küüslaugulõhn üle pea. Praegu aga laseb Margus juba Indias kohalikul toidul hea maitsta, korraldades seal sõpradele tuuri.

Ta mäletab, et 2003. aastal esimest korda Indias kohalikku toitu proovides sai ta kohe aru, et see on midagi olulist, mis tema elust seni oli puudunud. India restorane oli Eestis toona vaid kolm – Maharaja, Khazana ja Elevant.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?