SOOJENDAVAD JOOGID: kuidas saab soojast kissellist äge kokteil
Suvel armastavad inimesed spritze ja pikemaid jooke, väga trendikad on maasikas ja rabarber. Aga praeguste külmade ilmadega kulub aiapeol ära pigem üks soojendav tervitusjook. Retsepte külaliste üllatamiseks pakuvad Fotografiska miksoloogid Regor Siiner ja Artur Pärtel. Baarmenid tuletavad meelde, et ka klaasid tasub enne ära soojendada.
„Kõik on kodus joonud rabarberikisselli, nii soojast kui külmast peast, aga keegi ei tule selle pealegi, et soojale kissellile võiks lisada törtsu alkoholi, näiteks sörtsu džinni, ja soojendav kokteil ongi valmis,“ ütleb Regor.
„Kokteil ei pea olema vesise konsistentsiga, ka paksemat sorti jook on päris mõnus,“ julgustab ta lisaks maitsele mängima joogi tekstuuriga. Kissell võiks olla natuke paksem, n-ö vana kooli kissell ja paksendamiseks sobib kartulitärklis. Kui jooki serveerida külmalt, sobib ka maisitärklis, aga soojendades muudab see kokteili vesiseks.