Miks rääkida toitumise psühholoogiast?

Uku Vainik, 7. mai 2016

Mina olen psühholoogia teadur Uku Vainik ja ma kaitsesin hiljuti Tartu ülikoolis toitumise psühholoogiliste mehhanismide teemal doktoritööd. Praegu jätkan selle teemaga Montreali neuroloogiainstituudis, keskendudes toitumist mõjutavatele aju mehhanismidele. Siin rubriigis püüan enda ja teiste põnevamaid teadustulemusi teilegi edasi anda.

Miks üldse toitumise psühholoogiast rääkida? Minu arvates on see esiteks põnev ja teiseks väga vajalik. Palju nõuandeid keskenduvad sellele, mida süüa. Kas taimi või liha, süsivesikuid või rasvu? Kuid me peame arvestama sellega, et toit ei saa iseenesest meile kõhtu. Toit pole õhk, mida sisse hingame. Sisse söödud toit on meie valikute ja otsuste tagajärg. Neid protsesse uuribki toitumise psühholoogia. Mind huvitab, kuidas inimesed söömisotsuseid teevad ja kuidas nad söömisel käituvad.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?