Brunch: veeda puhkepäevahommik perega hea toidu seltsis

Piret Parik, 12. november 2016

Pühapäevaste hiliste ja rikkalike hommikusöökide trend on ka Eestisse jõudnud. Õhtuleht uuris, millised toidukohad hiliseid hommikusööke korraldavad ja mida seal pakutakse.

Brunch’i ehk hilist hommikusööki mainiti esimest korda 1895. aastal. Toona kirjeldati seda kui varajast lõunat neile, kes olid laupäeval pidutsenud. Eelmise sajandi 80ndatel said brunch’id hoo sisse aga tänu linnastumisele, kuna see oli ainus kord nädalas, kui pered said koos süüa. Klassikaliselt brunch’ilt ei puudu kunagi munaroad – omlett, munad Benedicti moodi, praemuna, pošeeritud muna ja munapuder. Kindlasti leiab laualt ka peekonit, sinki-vorsti ja juustu, puuvilja, croissant’e, pannkooke, vahvleid, ning palju muud põnevat. Tihtipeale pakutakse toidu kõrvale ka klaasike kihisevat.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?