Seisukoht | Kas koolitoit kõlbab süüa?

Laur Uudam, arvamustoimetaja , 12. detsember 2016

Küllap vaatavad paljud varasemal ajal kooli käinud ETV sarja koolikokkade võistlusest kui ulmet. Kui hallidel aegadel kippus nii mõnelgi kooli- või linnasööklas pähe võrdlus pigem sigalaga, siis praegu jääb saatest mulje, et Eesti koolides ollakse jõudnud juba restoranitasemele. Kas see nii ka tegelikult on, peab õppurite käest järele küsima.

Saates tegid paar ehtsat restoranikokka ka oma näidisroad, mis nende arvates sobiks koolisööklasse. Algul oli tunne, et võistlema on pandud kärbes- ja raskekaallased. Sest milleks lasta restoranikokkadel teha näidislõunaid lõhest ja kohafileest, kui koolilõunaks annab riik vaid 78 senti. Milleks aga mõnitada koolikokka, sest küllap oleksid temagi tehtud toidud teistsugused, kui 1000 näljase suu asemel tuleks teha vaid paar praadi a la carte restoranis. Noist restoranidest ühes jäid prae hinnad aga 12- ja 18 euro vahele, teises maksis 4-käiguline degustatsioonimenüü 59 eurot.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?