Miks me ei suuda ebatervislike toitude söömisest loobuda?

Toimetas Greete Kõrvits, 7. aprill 2017

Suhkruteadlane ja California ülikooli tervishoiuprofessor Laura Schmidt rääkis oma TEDMED loengus sõltuvust tekitavatest ja ebatervislikest toitudest. Miks ei suuda me sageli eemale hoida toitudest, mille kohta teame, et need on meiele kahjulikud? Vastus ei ole vaid meis endis, vaid ületöödeldud toidus, mida meile peale surutakse.

 "Mitte ühelgi ajaloo hetkel pole inimsugu olnud nii võimsalt ümber piiratud asjadest, mis on loodud sõltuvust tekitama," räägib Schmidt, olles eelnevalt toonud näiteks lahustuva alkoholipulbri, mida saab märkamatult oma joogi sisse segada nii tööl kui kodus. "Firmad võistlevad selle nimel, kes suudab luua rohkem harjumusttekitavaid tooteid. Ja meie toiduga pole lood kuidagi teised. Toidutööstus palkab teadlasi leiutama kõige vastupandamatumaid, sõltuvusttekitavaid toite."

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?