Palgaline teatrivaataja Alissija: „Pärast teise vaatuse algust uinusin üsna kiiresti. Jäin esimest korda oma karjääri jooksul teatris magama.”

Aigi Viira, 23. märts 2018

„Pärast teise vaatuse algust uinusin üsna kiiresti,” kirjeldab Kinoteatri palgaline teatrivaataja Alissija-Elisabet Jevtjukova (21) oma blogis, kuidas läks tema 28. teatrikülastus. Vana Baskini Teatri „Öökuninganna” suigutas vähese teatrikogemusega Alissija, kes vaatab  Kinoteatri eksperimendi korras 2018. aastal ära kõik Eestis professionaalsete teatrite lavastused, lihtsalt unele. „Ma ei seadnud magamajäämist eesmärgiks, ent see oli nii tore kogemus. Jäin esimest korda oma karjääri jooksul teatris magama.”

Õnneks avas uinunud Alissija silmad siiski enne etenduse lõpuaplausi või hetke, kui heitunud piletöör teda äratama pidanuks. „Mäletan, et tekkis arusaamatus, kui nad suudlesid, mis põhjustas lavaolijatelt rohkemat häälepingutust ja see äratas mind üles,” kirjutab Alissija oma blogis, mil moel isevärki olukord õnneliku lõpu leidis. See on tänini 40 etendust vaadanud Alissijale ainus kord, kui vägev uni kõrge kunsti võitis. Ta muigab takkajärele, et pole lihtsalt selline inimene, kellele säärane tükk rõõmu pakuks: „Aga kui ma tööle saades küsisin, kas võin saalis ka magama jääda, öeldi, et võin küll. Ametlikult lubati! Ega nemad saa mind ärkvel hoida!”

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?