VASTLAKUKKEL: hinda tõstavad ehtne vahukoor ja vanill

Piret Parik, 9. veebruar 2016

Vastlapäeva eel täituvad koogiletid vahukoorekuklitega, millest üks on uhkem kui teine ning mille hinnad ulatuvad seinast seina. Milles ikkagi seisneb mitu korda kallima kukli võlu?

Kellele meeldib küpsetada, võib 90grammise vastlakukli vaid 31 sendiga kätte saada. Seda näitas Õhtulehe katse, kui "küpsetasime" tunnustatud pagari Kersti Baumanni retsepti järgi vahukoore ja toormoosiga kukleid. Hindade vaatlus toidupoodides ja pealinna kohvikutes näitas, et kukli eest võib ka kaheksa korda rohkem raha välja käia. Ristikheina kohvikus maksab vastlakukkel 2,50 eurot, Bonaparte’s saab kukli kätte 1,40 euroga ning Selveri Köök küsib oma kukli eest 62 senti.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?