Miks ei ühinenud Eestimaa Rohelised Elurikkuse ja Vabaerakonna liiduga? Züleyxa Izmailova: me ei leidnud lihtsalt ühist keelt

Johanna-Kadri Kuusk, 7. august 2020

Elurikkuse Erakond ja Eesti Vabaerakond on leibasid ühte kappi panemas ja teatasid neljapäeval, et uuele ühenderakonnale on nimeks välja valitud Eesti Tulevikuerakond, lühendiga TULE. Kahe pisierakonna konkurendi Eestimaa Rohelised juht Züleyxa Izmailova kommenteeris, et kuigi uus nimi on armas, on palju olulisem see, millise programmi nad kokku panevad.

Mais võttis Izmailova avalikult sõna, et pisierakondadel on püsima jäämiseks võimalus ühineda. „Uutel tulijatel on alati raskem kui teistel. Seda oli Elurikkusega näha, et nad moodustasid end aasta või paar tagasi ja ei suutnud end pildile tuua. Vabaerakonnaga oli samamoodi. Selleks, et neid ei ohustaks likvideerimine, pidid nad midagi ette võtma,“ selgitas ta. Kui pisierakondade liikmete hulk langeb alla 500 ohustab neid likvideerimine ja Elurikkusel kui Vabaerakonnal oli liikmeskond sellele numbrile ohtlikult lähedal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?