Suvikõrvits: võtad kätte ühe vilja, aga välja tuleb sada toitu

Kersti Eero, 15. august 2020

„Tegelikult veel rohkemgi. Tarvita toorelt, sega saia või koogi sisse, täida või kasuta täidisena, marineeri või hapenda. Ikka on maitsev,“ kinnitab armastatud kokaraamatute autor Tuuli Mathisen, et „Suvikõrvitsaroogi“ tehes teda tõsiselt üllatas selle vilja kasutusvõimaluste rohkus. „Võtad kätte ühe vilja, aga välja tuleb sada toitu.“   

Tuuli armastab sageli päeva suvikõrvitsaga alustada. „Minu lemmikmooduseks suvikõrvitsat süüa on imelihtne kombo, kus sätin hommisöögiks ühele pannile kokku suvikõrvitsast lõigatud rattad, viilutatud šampinjonid ja muna. Suvisel ajal tuleb loomulikult suvikõrvits oma peenrast ja munad oma kanadelt. Šampinjonid saab aga sujuvalt asendada kas kukeseentega või sügise lähenedes ka oma koduaias kasvavate kuuseriisikatega. Kogu see taldrikutäis saab seltsiks suvemagusad tomativiilud ja särtsu aitab lisada lusikatäis adžikat,“ tõdeb Tuuli, et ta ei oskagi põhjendada, miks teda just selline kooslus suudab endiselt lummata. „Lihasõbrad võivad lisaks ka krõbedaks praetud peekonit sättida,“ märgib ta.  

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?