Viivi Sõnajalg: alkoholitarbimises tuli murdepunkt, kui abikaasa ütles, et meie elu pole enam sellisel moel jätkusuutlik

Ohtuleht.ee, 28. september 2020

Viivi Sõnajalg rääkis saates "Hommik Anuga" võitlusest alkoholismiga. Kunagi ülipopulaarse perebändina tegutsenud Sõnajalad pidid muusikaga lõpparve tegema, sest õdede Viivi ja Siiri ellu tekkis tõsine alkoholiprobleem. "Ja need kaks asja ei sobi kokku, see sügav kristlik elu ja alkohol, mis võttis vaimselt võimust," tõdeb Viivi.

Sõnajala sõnul tuli alkoholism talle ja õele ligi vaikselt ja hiilides, asi algas klaasikese punase veiniga õhtusöögi juurde, mis muutus harjumuseks. "Siis ta vaikselt hakkas elu haarama, eluvaldkondi ja isiksust, ajukeemiat. Ei saanud arugi, kui kogu elu oli mässitud selle sisse," meenutas ta. Asjale andis hoogu juurde ka see, et lapsed olid juba läinud oma elu peale ja koju jäi harjumatu vaikus. "Meie abikaasad läksid eluga täielikult edasi, aga minu jaoks toimus mingi tohutu seismajäämine, et mind ei ole enam kellelegi vaja. Ei osanud sellega midagi teha," tunnistab ta. Ühel hetkel oligi alkoholism täielikult võimust võtnud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?