LÄRM KANNAB VILJA! Koondatakse ligi 200 kaitseväelast, kuid orkestrandid saavad priske hüvitise ja uue riigipalgalise töökoha

Marvel Riik, 2. juuni 2021

Valitsuse tahtest kärpida kulusid, likvideeritakse kaitseministeeriumi valitsemisalas ligemale 270 tööposti. Ministeeriumi kantsleri Kusti Salmi selgitusel hõlmab number ligi 200 kaitseväelast ja 40 kaitseliitlast. Ühtlasi puudutab see kaitseväe 40pealist orkestrit, mille muusikud saavad aastase koondamishüvitise ja asuvad riigi palgal pilli puhuma sõjaväemuuseumis.

„Ma ei usu, et nad suhtuvad minusse praegu veel hästi,“ rääkis kaitseministeeriumi pressikonverentsil kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem enda suhetest orkestrantidega. Mäletatavasti teatas kaitsevägi mai keskpaigas, et kaplaniteenistus ja orkester koondatakse, et säästa võitlusvõimet ja lahingvalmidust. Järgnes tugev kriitikalaine – „Jätke sümbolid-inimesed rahule!“ – mis päädis poliitilise otsusega, et kaitseväe orkester liigutatakse sõjaväemuuseumi alla. Nii saavad orkestrantidest tegevväelastest riigitöötajad, mis ühtlasi avab neile võimaluse teenida omatulu: kes tellib muusika, see ka maksku!

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?