Seisukoht | Mugavustsoonist välja

Kersti Eero, toimetaja, 14. august 2021

Kuigi eeskätt seostub see juba klišeena kõlav mõte karjääripöördega, siis tegelikult võiks see kehtida ka söömisega seoses. Olen kaugel arvamusest, et Kreeka maasikad on Eesti talupõllul kasvanud marjadest tingimata hapumad. Ka ei karda ma, et kõht Poolast pärit kartuleid süües korrast ära läheb. Aga miks maksta vahendajatele transpordi eest, kui samu maasikaid ja mugulaid on võimalik kohalikult kasvatajalt osta. Võites kindlasti värskuses ja tõenäoliselt vähendades ka oma ökoloogilist jalajälge.

Mitmes Eestimaa nurgas on juba üle kümne aasta tegutsenud taluturud, mõnedki neist on kolinud Facebooki ehk muutunud virtuaalseteks taluturgudeks, olemas on isegi spetsiaalne äpp. Nii turupäevadel kui kiiretel kaubakohtumistel on alati tagatud tõsiselt värske kraam, lisaks võimalus suhelda inimestega, kes on selle külvanud, kastnud ja koristanud. See on hoopis teine tunne kui poes puldiga piiksutada!

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?