TABELID | SÜSTAL ÕLGA JA RAHA TASKUSSE! Millised perearstid saavad koroona vastu vaktsineerimise eest kõige priskema preemia?

Priit Pärnapuu, 22. detsember 2021

Kuidas jaguneb 4,7 miljonit eurot, millega valitsus kavatses perearste ergutada oma patsiente koroona vastu vaktsineerima? Kas need usinad tohtrid, kelle nimistus on pea kõik inimesed varakult vaktsineeritud, on paremas seisus? Või riisuvad koore hoopis need arstid, kes kukkusid vaktsiini pritsima alles aasta lõpus? Mõnel perearstil jääb aga eesmärkide saavutamisest ja seega ka preemiast vaid napilt puudu. Vaata tabelist, kuidas on lood sinu tohtriga!

Novembri alguses eraldas valitsus haigekassale 4,7 miljonit eurot, et täiendavalt motiveerida perearste vaktsineerima. Alles nüüd, napilt kümmekond päeva enne aasta lõppu, mil tohtrite tööst tehakse kokkuvõte, on haigekassa jõudmas sinnamaani, et üksikasjalikult sõnastada, milliste saavutuste eest üldse preemiat maksta. Õhtulehe kasutuses on andmestik, mis võimaldab osade kriteeriumite täitmist perearsti nimistute tasandil jälgida. Mõni eesmärk on nii madal, et iga viimane kui perearst ületab selle, mõni teine aga nii kõrge, et kogu Eesti peale leidub vaid viis perearsti, kes on seda täita suutnud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?