„Maga, armsake, maga…“ Kuninganna suigutas igavesele unele isiklik torupillimees, kes talle igal hommikul äratuslaulu mängis

Triin Tael, 20. september 2022

Elizabeth II matusetseremoonia tõi Westminster Abbey iidsete võlvide all kokku pereliikmed ja poliitmaailma vägevad, leina ja lootuse, eilse ja homse. Kui Ühendkuningriigi staažikaim monarh sai õnnistuste saatel taevaisa rüppe saadetud, kõlas intiimne torupilliviis „Maga, armsake, maga“. Kuninganna isikliku torupillimängija nukkerilus meloodia meenutas Elizabethi lapsepõlve Šotimaal – aga ka prints Philipit, kelle mullusel ärasaatmisel mängis torupill. Nüüd magavad Lilibet ja tema Philip üheskoos igavest und.

Ema poolt šoti päritolu 96aastane kuninganna lahkus siitilmast 8. septembril Šotimaal Balmorali lossis, kus ta oli koos abikaasa ja nelja lapsega palju helgeid päevi veetnud. „Maga, armsake, maga“ Tema Majesteedi isikliku torupillimängija Paul Burnsi esituses pakkus esmaspäevasel suurejoonelisel matusetseremoonial Westminster Abbey kirikus liigutavat kontrasti koolitatud koorilauljate häältele ja pühalikule orelile. See oli sobilik austusavaldus kuningannale, kelle iga hommik algas kell üheksa torupillimuusikaga, kirjutab Tatler.com. Burns mängis oma käskijanna akna all 15 minutit, olgu siis Buckinghami palees, Windsori lossis või Šotimaa häärberites Balmoralis ja Holyroodhouse'is.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?