KUUS AASTAT KOHTUTEED! „Kuuuurija“ saatejuht Katrin Lust peab tuntud ravitsejale maksma üle 10 000 euro kahjuhüvitist: kindlasti paljud rõõmustavad, aga mul on vaimselt väga raske

Merilin Lutsar, 9. november 2022

Esmaspäeval otsustas riigikohus mitte võtta menetlusse Katrin Lusti kassatsioonkaebust Tallinna ringkonnakohtu otsuse peale. Seega jõustusid Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu otsused, millega rahuldati suuremas osas Veet Mano hagi Katrin Lusti vastu, ja talle mõisteti üks suurimaid kahjuhüvitisi. „Ääretult ebaõiglane minu hinnangul, aga ma tean, et väga paljud arstid on mind selle loo tegemise eest tänanud. Tänagi sain veel kirja inimeselt, kes ütles, et tema ema vist maksis härra Manole 100 eurot raske haigusega tegelemise eest ja sai selle eest vastu suure kallistuse,“ kommenteerib otsust Katrin Lust.

Kohtusaaga Veet Mano ja Katrin Lusti vahel kestis kokku kuus aastat alates hetkest, kui Pressinõukogu otsustas, et telesaade „Kuuuurija“ rikkus oma avasaates head ajakirjandustava. Seejärel pöördus Veet Mano kohtusse ebaõigete andmete ümberlükkamiseks ning varalise ja mittevaralise kahju hüvitamiseks. Teleajakirjanik kaebas aga otsused edasi, kuna keeldus leppimast, et mõlema astme kohtud rahuldasid suures osas Veet Mano hagi Katrin Lusti vastu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?