INTERVJUU | Kristjan Ilves Eesti kahevõistluse tulevikust: kui asi on olnud üsna sarnase käekäiguga juba paarkümmend aastat, siis see pole enam juhus, vaid süsteemne viga

Mart Treial, Otepää, 7. jaanuar 2023

On kaks muret, mille üle Kristjan Ilvesega Otepää MK-etapi eel mõtiskleda. Esimene, pisut maisem, on see, kuidas tiivad kannaksid teda hüppemäel taas kaugustesse, millega oleme harjunud. Teine teema on see, kuidas tagada kahevõistluse jätkusuutlikkus olümpiaprogrammis, aga ka Eestis.

Alustame siis selle hooaja kontekstis kõige tähtsamast. Kuidas on seis hüppemäel? Täna (intervjuu toimus neljapäeva õhtul – M. T.) järele proovida ei saanud, aga küllap oled vahepeal hüpanud. Ütleme nii, et varustus jõudis täpselt viimaseks ajaks. Sain 2. jaanuaril ühe hüppetrenni teha täiesti oma varustusega. Selle põhjal ütlen, et tuli jälle lootus tagasi. Oli tunne, et leidsin viie hüppega natukenegi enesekindlust. Peale jõule hüppasin veel pooliku varustusega, siis oli ikka veel suht raske. Väga palju stabiilselt häid hüppeid pole saanud teha, aga loodan, et siin tuleb võistlustega väike kannapööre ja hakkab jälle ülesmäge minema.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?