SÕJAKOKKUVÕTE | Kadõrovi poja jõuvõtted

Ohtuleht.ee, 27. september 2023

Kas Vene admiral on surnuist tõusnud? Kadõrovi poeg peksis pühaduseteotuses süüdistatud mehe läbi.

  • Armeenia peaminister Nikol Pašinjan andis mõista, et riik asub Venemaa mõjuväljast eemalduma. Hiljutise lühikese Mägi-Karabahhi konflikti puhul polnud Ukrainas hõivatud Moskvast suurt abi. Televisioonis üle kantud pöördumises sõnas Pašinjan, et riigi senised julgeolekuliitlased on ebaefektiivsed ning ebapiisavad. Armeenia lubab rahuvalveharjutusteks riiki USA sõdurid, mille eest Moskvas Armeenia suursaadik vaibale kutsuti. Rahulolematud on nii Kreml kui selle propagandistid, kes telesaadetes Pašinjani ja teisi Armeenia juhtivpoliitikuid kritiseerivad, kirjutab AFP.

  • Okupandid ründasid Odessa sadamat, Hersonit ja Krõvõi Rihi. Odessas sai droonirünnakus viga kaks veokijuhti, Krõvõi Rihis sai pihta ärikeskus, Hersoni linnas kõrghooned ja eramud. Seal sai samuti kaks inimest viga.

  • Ukrainlaste poolt hukkunuks kuulutatud Vene Musta mere laevastiku ülem Viktor Sokolov ilmus väidetavalt välja kaitseministeeriumi koosolekul. Küll mitte isiklikult laua ääres istudes, põgusaid kaadreid temast näitas vaid videokõne ekraan.

  • Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi ühismeediakontole laeti video, milles tolle 15aastane poeg Adam (ülal pildil) peksab üht meest läbi. Tegemist on 19aastase Ukraina päritolu Nikita Žuraveliga, kes viibib vangistuses süüdistusega koraani põletamises, mille eest olla talle maksnud Ukraina eriteenistused. Jutud Žuraveli võimalikust läbipeksmisest on Vene meedias ringelnud juba kuu aega, nüüd avaldus sellest siis ka jõhker videomaterjal. Kadõrov, või kes iganes tema ühismeedia kontol teda mängib, on poja teo üle uhke. Kremli kõneisik Dmitri Peskov aga vastas palvele noormehe vägitegusid kommenteerida lihtsalt: „Ma ei taha.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?