LAGUNEVAD JA OHTLIKUD! Eesti ühes rikkamas linnaosas napib raha mänguväljakute parandamiseks

Marvel Riik, 2. oktoober 2023

Tallinna kesklinna juhid on kurva tõdemuse juures. Laste mänguväljakute korrashoiuks mõeldud eelarve pole viimasel kolme-neljal aasta muutunud ning nüüd napib raha hooldustöödeks ja varuosade hankimiseks.

„Eelarve on praktiliselt otsas,“ teatas Tallinna kesklinna linnaosa vanem Monika Haukanõmm kirjas Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhile Jaan Tarmakule. Haukanõmme sõnul on kesklinnal mänguväljakute hoolduse eelarvest alles vaid 5240 eurot, kuid veel vajavad mitmete mänguväljakute atraktsioonid spetsiifilisi varuosasid, mida pole võimalik asendada analoogidega. Lisaks on üldine elukalliduse tõus tõstnud hooldustööde hinda.

Rahapuuduse tõttu kannatab näiteks Falgi pargi mänguväljaku ronimisvõrk, mida taheti välja vahetada, aga sellest 16 260eurosest sammust loobuti. Kuna võrgu ülaosas on katkisi trosse väga palju, oleks tootja hinnangul õigem kogu võrk asendada, mitte välja vahetada üksikuid osi. „Seega tuleb teha selle võrgu eemaldamiseks seotud hange ja lasta eemaldada see enne, kui keegi viga saab,“ kirjeldas Haukanõmm, mida lisarahaga ette võetaks. Võrkude eemaldamise eeldatav maksumus oleks 2000 eurot.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?