ÕL VIDEO | KUULUS TIKTOKIS | Noor traktorist Mirell: „Molutamiseks metsas aega pole. Nii palju teenid, kui palju puid välja vead.“

Geidi Raud, Video: Hannes Dreimanis, Karin Jaanus, 28. november 2023

„Mulle meeldib see töö, sest saan toetuda siin ainult iseendale ja masinale. Endaga peab sellises ametis väga hästi läbi saama ja mina olen iseenda suur sõber,“ kõneleb tiktokker Mirell Ruus (23), kes juba mitu aastat kokkuveotraktoriga mööda Eestimaa metsaaluseid ringi põristab ja kabiinis lõbusaid videoid filmib.

Mirelli sõrmedeta sõrmikutes käed liiguvad forvarderi väikestel juhtkangidel oskuslikult. Masina robotkäsi oleks nagu ta enda oma pikendus – see haarab uskumatu täpsusega kinni pundist kasepalkidest, lööb need vastu metsapõrandat sirgeks ja tõstab kärru. Ja nii kümneid kordi järjest. Põrisevat mehist masinat aitab summutada samal ajal raadiost kostuv miljonite naiste lemmikartisti Taylor Swifti hitt „Cruel Summer“. „Tavaliselt kuulan Kirotit, aga vaibin ja laulan igasugusele muusikale täiega kaasa,“ kirjeldab tohutusuure kokkuveotraktori väikest kasvu juht rõõmsalt.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?