KES MÕISTAB, KES PAHANDAB, KES IKKA LOODAB! Naissaadikud vastuvõtukutsest ilmajäämisest: „Riigikogulaste sõimamisest on saanud uus rahvaspordiala.“

Anna-Maria Veidemann-Makko, 23. jaanuar 2024

President Alar Karise otsus kutsuda tänavu vabariigi aastapäeva vastuvõtule Estoniasse vaid riigikogu juhtkond ning fraktsioonide ja komisjonide esimehed on paljudel lihtliikmetel meele mõruks teinud. Mõnel oli isegi kleidi tellimus sisse antud, aga nüüd pole sellega midagi teha. Viisime naissaadikute seas läbi väikese küsitluse ning selgus, et näiteks Irja Lutsaril on vastuvõtukutsetega eriline ebaõnn, Kadri Tali aga mõistab Alar Karise otsust. On ka neid, kes ikka veel loodavad kutset saada.

Reedel teatas presidendi kantselei, et sel aastal on ruumikitsikuse tõttu vabariigi aastapäeva vastuvõtule parlamendist kutsutud vaid riigikogu juhatus, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid. Lihtliikmetel Estoniasse asja pole. See on paljusid saadikuid solvanud ja põhjustanud pahameelt. Kuid on ka neid, kes presidendi otsust mõistavad. Õhtuleht võttis ühendust naissaadikutega, et uurida, kas nad olid juba vastuvõtu ettevalmistustega algust teinud ja mida arvavad nad presidendi valikust.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?