PRESIDENDI VASTUVÕTT | Mart Soidro: Kaja Kallase loobumisest võib aru saada. Kaamerad piidleksid nagunii vaid tema abikaasat

Mart Soidro, literaat, 26. jaanuar 2024

Õpetajate streik kogus alles hoogu, kui eelmisel reedel tuli pauk luuavarrest ja tabas eriti valusalt riigikogu lihtliikmeid – neid polegi sel aastal presidendi vastuvõtule kutsutud! Ühe hetkega jäid õpetajad mõneks ajaks tahaplaanile, püünele tõusid aga kutseta jäänud rahvaasemikud, kes andsid oma kannatustest valjuhäälselt märku ning seletasid, mida nad presidendi seesugusest otsusest arvavad.

„Sel presidendil puudub igasugune arusaamine parlamentarismist. Kui sigatsetakse, paneb ta kõik ühte patta või pigem süüdistab ohvrit, kui tunnustab institutsiooni, hakkab suva järgi valikuid tegema. Ja tal ei paista olevat ainustki nõunikku, kes riigist aru saaks, mitte uudiskünnisest,” kirjutas Jürgen Ligi sotsiaalmeedias. Suva järgi valiku tegemise all peab Ligi ilmselt silmas seda, et peole kutsuti riigikogu juhatus, fraktsioonide esimehed ning komisjonide esimehed ja aseesimehed, mitte aga Ligi kolleegi Kalle Grünthalit, kes on samuti olnud aktiivne ja kõikvõimalikel teemadel söakalt sõna võtnud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?