RÄIGE SOLVANG | Joonas Laks: Maria Jufereva-Skuratovski kahtlustas korteriühistute juhte varastamises. Signaal, mis sellega antakse, on väga vale

Joonas Laks, Põhja-Tallinnas asuva korteriühistu juht, 31. jaanuar 2024

Euroopa Liit eesotsas Euroopa Komisjoniga on võtnud sihiks aidata inimesed välja energiavaesusest investeerides meie kõigi elukondlikkusse varasse – plaan on aastaks 2050 renoveerida kõik praegu soojust ja energiat raiskavad korterelamud säästlikeks ja kaasaaegseteks. Paranevad nii inimeste elutingimused kui ka võimalus saavutada kliimaeesmärke. Maria Jufereva - Skuratovski väide, et ühistute liikmed pelgavad renoveerimisega alguse tegemist juhatuse liikmete kleptomaaniliste kalduvuste pärast, on ausalt öeldes paljudele meist solvav.

Põhjuseid majade renoveerimiseks on palju, aga varastamine ei ole kindlasti üks neist. Veider on isegi ette kujutada olukorda, kus ühistu liikmed endale sellise juhi valiksid. Selline käitumine oleks „võimalik vaid Venemaal“. Eks meie väikses riigis leidub ka inimesi, kes veel tänase päevani kurja idanaabri kombel mõtlevad ja tegutsevad, aga nende pärast selliseid üldistusi ei tohiks riigikogu ja koalitsiooni liige endale lubada. Signaal, mis sellega antakse, on väga vale.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?