HULLUKS AJAV BÜROKRAATIA | Mariliis Pinn: mis järgmiseks? Tööandja on kohustatud koostama hingamise juhendi, mida igal hommikul töötajatele tutvustatakse

Mariliis Pinn, ajakirjanik ja ettevõtja, 28. veebruar 2024

Meil on igasugu ametnikke, kantslereid ja volinikke. Tundub, et soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinikule lisaks vajab Eesti riik hädasti bürokraatia vähendamise asjapulka, sest kõigi nõuetele vastavale elus püsimisele ja tegutsemisele vajalike dokumentide hulk on ületamas igasugust tervet mõistust. Ma ise olen veendunud, et kui kõiki pabereid sada protsenti nõuetekohaselt täita, siis nende välja printimisel ulatuks hunnik Maalt Kuuni ja mõnel juhul ka tagasi. Õnneks on digiriik – see pidi olema nali aga ei ole naljakas.

Ettevõtja Merlis Nõgene kirjeldatud „juhtkonna koosolek“ ei saa olla välja mõeldud. Liiga tõenäoliselt on see mõne päris koosoleku protokoll. Olen ka ise mõnel sellisel viibinud. Olen ajakirjanikuna kirjutanud tööohutusest, riigiga suhtlemisest. Ettevõtjana saanud statistikaametilt kurje kirju. Asutuse segases infosüsteemis närvivapustuse äärel neid täita üritanud. Tol hetkel tiksus sellel lehel ka punane kell, mis luges minuteid maha… milleks. Need said täidetud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?