STAARID KIUSUPUNNE EI TALU! Mart Juur: „Karma saab kõik kätte!“ Monika Tuvi: „Kambavaimus korda saadetud teod on veel eriti julmad.“

Geidi Raud, Timofei Sarap, Katharina Toomemets, 11. aprill 2024

„Mõtlen küll juba sellele, kuidas lapsi nii kasvatada, et nad julgeks ise kiusamisest rääkida ja abi küsida. Et neil ei tekiks häbi või piinlikkust, et nad julgeksid olla avatud,“ mõtiskleb kahe eelkooliealise lapse ema Sandra Sillamaa (38), et tunneb tuleviku ees juba muret. Millised sõnumid on kiusajatele aga Mart Juurel, Pearu Paulusel, Markus Teeäärel, Monika Tuvil, Imre Sooäärel ja Merilin Mälgul?

Kirjanik Pamela Maran jagas lugu sellest, kuidas tütre uue kooli klassikaaslased lasid temast ringlema video, kus laps kuueaastasena luuletust loeb. Videot saatsid sajatused, kui kole ja nõme tüdruk seal välja paistis. Üks noorhärra lausa solvas tüdrukut päeva lõpus garderoobis ja lõi talle vastu pead. Pamela mõtles, et kui tütar näeb edukaid, andekaid ja tarku täiskasvanuid kandmas sõnumit –  nad on tema poolt ega toeta kiusamist – on tütrel tugev inspiratsioon jätkata omal rajal. Olles hea ja armastav. Nii otsustas naine oma Facebooki sõbralistis olevatele inimestele kirjutada palvega tütrele väike tervitusklipp saata.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?