PADA JA KATEL | Mart Soidro: uue linnavõimu vanad trikid märgistatud hääletuses ja vana mälukaotus Savisaare tegeliku sissekirjutuse osas

Mart Soidro, literaat (SDE), 19. aprill 2024

Pühapäeval valiti kolmandal katsel Tallinna uueks linnapeaks Jevgeni Ossinovski (38). Kui Mihhail Kõlvarti (46) umbusaldamine läks 41 poolthäälega linnavolikogus läbi suhteliselt libedalt, siis Ossinovski vajas meeriks saamiseks koguni kolme katset – esimeses hääletusvoorus kogus ta 38, teises 39 ja kolmandas 41 poolhäält. Kogu see jant meenutas Jüri Mõisa aegu, kus hääletati eri värvi pastakatega ja vajadusel toodi hääletamiseks kohale ka mõni põdur rahvaasemik.

Nii läks ka seekord. Kui uskuda opositsiooni jäänud keskerakondlasi, siis kasutasid neli võimuliidu erakonda hääletusel valimissedelite märgistamist, et aru saada, kes nende liikmetest kuidas hääletas. Sellega rikuti aga hääletuse salajasust. ERR-i uudisteportaalis märkab tähelepanelik silm, nagu oleks iga võimuliidu erakond saanud kastis oma nurga (vasak üleval, vasak all, parem üleval, parem all), et hääletelugemisel kontrollida, kas kokkulepe pidas.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?