MART SOIDRO | Oleks Madison sots, vaataks valija ehk tema öiste sekelduste peale viltu, aga rahvuskonservatiivide jaoks on ta tegija

Mart Soidro, literaat/SDE, 10. mai 2024

Euroopa Parlamendi valimisteni on jäänud täpselt kuu, kuid tõsine kampaania kogub alles hoogu. Europarlamendi valimisi silmas pidades avaldati värsked Norstati ja Ühiskonnauuringute instituudi arvamusküsitlus, kus edetabeli tipus troonivad mõneti üllatuslikult sotsiaaldemokraadid (21,4 protsenti) ja Reformierakond (19,3 protsenti). Neile järgnevad EKRE (17,9 protsenti) ja alles siis Isamaa (17,1 protsenti). Keskerakonna toetus on aga langenud 9,4 protsetendini.

Mis nendest arvudest järeldada? Kõigepealt seda, et skandaalidest veidi raputada saanud EKRE on hoopis tõusukursil (kuu tagasi toetas neid 17,2 protsenti vastanutest) ning mingit ohtu nende eksistentsile ei ole. Brüsselis tembutanud Jaak Madison ei saanudki EKRE valijaskonna halvakspanu osaliseks nagu oponendid lootsid, vaid tema toetus on hoopis kasvanud komakoha võrra. Oleks Madison sots, vaataks valija ehk tema öiste sekelduste peale veidi viltu, aga rahvuskonservatiivide jaoks on ta tegija. Tõeline Eesti mees.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?