Küüslauk: hakkajal kokkajal jääb kasutamata ainult juur

Kaja Roomets, 22. august 2015

"Küüslaugujääätis, küüslauguõlu, küüslauguvein... iseenesest mõistetavalt küüslaugune seapraad," loetleb Kõnnujõe talu perenaine Merle Lomp häid asju, kuhu küüslauku lisada annab. Küüslauku ei tasu karta – pärast kuumutamist ei jää temast sööjale ka ebameeldivat lõhna.

Üha rohkem eestimaalasi on pööranud küüslauguusku ja nii kasutatakse seda maitsetaimest köögivilja lausa uskumatutes kohtades, sai tõdeda eelmisel nädalavahetusel Ülenurmel peetud VIII küüslaugufestivalil. Jõgevamaal tegutsev Kõnnujõe talu pakkus näiteks küüslaugujäätist. Nemad hakkasid ka esimeste seas Eestis küüslaugujäätist valmistama. "Idee selleks tuli küüslaugufestivali peakorraldajalt Aimar Pihlakult, aga retsepti mõtlesime ise välja. Sama lugu oli ka küüslauguõllega," ütleb Kõnnujõe perenaine Merle Lomp.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?