Teadlased soovitavad süüa 10 portsjonit puu-ja köögivilju päevas

Toimetas Greete Kõrvits, 1. märts 2017

Kuigi seni on päevas soovitatud süüa viis portsjonit puu- või köögivilja, näitab uus uuring, et selle koguse kahekordistamine aitaks ülemaailmselt ära hoida kuni 7,8 miljoni enneaegse surma.

Veebileht ScienceDaily.com kirjutab, et Londoni Imperiali kolledži teadlaste uuringu järgi on seni soovitatud viis portsjonit puu- ja köögivilju päevas küll kasulik ja vähendab haiguste riski, kuid enam on inimese organismile kasu päevas umbes 800 grammi rohelise söömisest. See on umbes kümme portsjonit – ühe portsjoni koguseks loetakse 80 grammi. See ühe portsjoni kogus on näiteks väike banaan või kolm supilusikatäit keedetud herneid, brokolit või lillkapsast.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?