Eesti juustumeistrite perefirma vallutab Euroopa turgu

Arvo Uustalu, 13. oktoober 2017

Tallinnas kasvanud ja elanud mees peab nüüd iidse esivanemate talu maadel ligi 400 mullikat ja lehma ning valmistab abikaasaga koos võrratut juustu. Hispaanias valis 250liikmeline žürii selle pere juustu maailma paremate hulka, praegu vallutatakse juba kuulsa juustumaa Itaalia turgu.

Sel nädalal kutsusid Eesti toiduainetööstused kodumaise toidu sõpru endale külla, nagu ka Andre juustufarm Tartumaa Kambja valla Talvikese külas. Neil on 180 lüpsilehma, koos noorkarjaga on neid kokku poole rohkem. Farmi peremees Aivar Alviste ütleb, et poolteist kuud tagasi jõuti selleni, et kogu lüpstud piim läheb juustu tegemiseks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?