Kuidas sünnib verivorst: katsetamiseks võib kuluda kuni 100 kilo vorsti

Kersti Eero, 23. detsember 2017

Kui enamik eestimaalasi on viimased neli nädalat poes riiuli ees mõelnud, milliseid verivorste osta, siis vorstimeistrid on samal ajal püüdnud oma peas juba paika panna, millised maitsed võiksid meid seal aasta pärast oodata.  

„Juba praegu valmistume vaikselt selleks, et 2018. a. jõuludeks uued tooted turule jõuaks. Uusi verivorstimaitseid hakkame katsetama tavaliselt kohe pärast aastavahetust,“ ütleb Rakvere lihakombinaadi tehnoloog Sille Villem. Kaks nädalat tagasi, kui temaga rääkisin, oli Villemil juba ettekujutus olemas, millised jõuluvorstid võiksid aasta pärast meie pühadelaual seista. Muidugi analüüsitakse igal aastal pärast jõule ka müüginumbreid. „Nii palju vorste, kui me tootmisest maha võtame, saame ka uusi teha,“ tõdeb Villem, et riiulid pole paraku kummist.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?