Keeda ise hernesuppi!

Kersti Eero, 27. jaanuar 2018

Kuigi klassikalise hernesupi tegemiseks tuleb herned juba eelmisel õhtul likku panna ja pärast keetmiseks vähemalt poolteist tundi varuda, kinnitab veebipõhise toiduajakirja Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo, et tema keedab seda igal aastal mõne korra kindlasti. 

Purgisupist vaid veidi rohkem aega kulub, kui teha hernesuppi külmutatud hernestest. 400grammise paki külmutatud herneste kohta võiks arvestada 0,5 liitrit vett. Herned tuleks panna kindlasti keevasse vette ja kümmekond minutit keeta. Lisada võiks ühe puljongikuubiku ja pannil õlis praetud sibulat. Paha ei tee ka tükike võid. Kevadel võiks kannmiksrisse panna ka peotäie värsket karulauku, praegu aga miks mitte rohelises hernesupis hoopis kookospiima proovida.   Serveerides on omal kohal nii suitsuliha, praetud peekon kui ka röstitud kõrvitsaseemned ja saiakuubikud.    

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?