Tippkokk Peeter Pihel toitis Moskva gurmaane kohvipaksu ja tursapeadega
Liana Turpakova, Triin Tael, 11. august 2018
Eesti tippkokk Peeter Pihel andis Moskvas moodsa, „ninast sabani“ õhtusöögi Zero Waste Dinner. 4900 rubla ehk umbes 70 euro eest sai maitsta hõrgutisi sellisest söögikraamist, mis muidu prügikasti lendab või loomadele ette antakse – tee taldrikule leidsid nii tursapea, kuivanud leib kui ka kohvipaks.
Kolm aastat järjest Pädaste mõisa restorani peakokana Eesti parima koka tiitli pälvinud ning kolm ja pool aastat Rootsi tipprestoranis Fäviken Magasinet töötanud Pihel tutvustas viimase aja tõusvat moesuunda restoranimaailmas, „ninast sabani“ ehk jäätmevaba toidutegemist Moskvas restorani MØS Gastronomic Smart&Casual sünnipäevapeol.