GALERII | Urmas Sõõrumaa avas Patarei vangla hoovi: veel mõni kuu tagasi oli raske siinses energiaväljas kahte tundigi veeta

Henry Linnard, 30. juuli 2020

Patarei merekindluse 4,6 miljoni euro eest soetanud ärimees Urmas Sõõruma avas Patarei merekindluse Gorži hoovi, mis on seni üle 200 aasta linnakodanikele suletud olnud. Varem olid seal vangide jalutusboksid, mis lammutati, et avada ajaveetmiseks koht selleks ja järgmiseks hooajaks. „See hoone saab olema vaba mõtlemise sümbol!“ sõnas Sõõrumaa ja süütas avamistseremoonial lõkke mälestamaks neid, kes sellesse hoonesse kunagi oma elu jätnud.

„Viimased pea sada aastat on see hoone olnud omamoodi sümboliks, et vaigistada neid inimesi, kes mõtlevad teistmoodi või on oma mõtetes vabamad. Siit on tahetud igal võimalikul hetkel põgeneda. Soovin, et see jõud saaks vastupidise suuna ja siia tahetakse hoopis kohale tulla,“ sõnab ärimees Urmas Sõõrumaa enne, kui saeb ketassaega pooleks vangikongi trellid. „Need sümboliseerivad inimese piiramist, ent sellest majast saab vaba mõtlemise sümbol,“ kuulutab ärimees.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?