Vladislav Koržets: maitseomadustelt on räim ikka vapustavalt hea kala 

Kersti Eero, 27. veebruar 2021

„Eestlane alahindab räime, teda on peetud pensionäri kalaks ja odavaks kalaks. Räim oli meile nii igapäevane, et temast ei osatud enam lugu pidada," ütleb Vladislav Koržets. 

"Vanasti söödi räime põhiliselt soolasilguna. Teda soolati sisse, aga kui ta ikka kaua seisab ja rääsub seal kergelt, siis teab mis maiuspala ta muidugi enam pole. Mõistagi oli soolaheeringas parem kui selline tulisoolane silk. Ehkki ta on nagu räim, liik on tegelikult sama. Aga oma maitseomadustelt on räim ikka vapustavalt hea kala,“ räägib Koržets. Räim on siia kõrval ka üks kahest tema lemmikkalast. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?